Nieuws

PSV-huurling Sadílek kwam uit het niets: 'Toen wist ik dat ik moest vertrekken'

PSV-huurling Sadílek kwam uit het niets: 'Toen wist ik dat ik moest vertrekken'

22-02-2022 19:51

Michal Sadílek reageert bij VoetbalTijd op zijn vertrek bij PSV. De middenvelder van FC Twente vertelt dat hij ambities heeft om in Engeland of Italië te spelen.

Onder Mark van Bommel speelde de Tsjech geregeld bij PSV. Er werd een tijd zelfs gesuggereerd dat de voormalig PSV-trainer hem mee wilde nemen naar VfL Wolfsburg. "Dat was niet serieus. Ik had wel contact met hem, maar een overstap was niet aan de orde", zegt Sadílek.

Roger Schmidt maakte minder gebruik van hem. 'Ik speelde nog in de Europa League-voorronde tegen NS Mura', herinnert hij zich. 'Daarna stond ik in de basis tegen Heracles Almelo. Ik speelde niet mijn beste wedstrijd en vervolgens zat ik ineens op de tribune. Dat deed pijn. Toen kreeg ik het gevoel dat ik naar een andere club moest gaan.'

De middenvelder, die ook als linksback uit de voeten kan, wil ooit in Engeland of Italië spelen. Voor nu is hij tevreden bij de Tukkers. 'Iedere speler heeft die ambitie. Maar als ik in Nederland speel volgend seizoen, dan is dat alleen bij FC Twente. Als ik daarvoor geld moet inleveren, dan is dat zo. Ik speel voetbal voor mijn plezier en niet voor het geld.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!