Nieuws

Amerikaanse vrouwenploeg schikken in zaak over salariskloof: 'Ik ben zo trots'

Amerikaanse vrouwenploeg schikken in zaak over salariskloof: 'Ik ben zo trots'

22-02-2022 19:45 Laatste update: 19:45

Een grote dag voor het Amerikaanse vrouwenvoetbal. De Amerikaanse voetbalbond en de nationale vrouwenploeg hebben geschikt voor 21 miljoen euro in de zaak betreffende gelijke betaling.

De vrouwen dienden in 2019 een claim in tegen de Amerikaanse bond. Er werd geld geëist ter compensatie van de verschillen in salaris met de mannen. Die claim werd ingediend door 28 vrouwen, onder wie Megan Rapinoe.

De wereldkampioenen laten het er niet bij zitten en eisen nog meer geld. Ondanks dat wordt de schikking gezien als een overwinning. "Ik ben zo trots. Het is een geweldige dag. Ik denk dat we later terugkijken naar deze dag als de dag waarop het Amerikaanse voetbal veranderde", zegt Rapinoe tegenover Good Morning America. "We kunnen helaas niet terug in de tijd en de ongelijkheden ongedaan maken, maar we weten nu dat dit nooit meer zal gebeuren."

Ook bondsvoorzitter Cindy Parlow Cone is blij. "Het aankaarten van dit probleem was topprioriteit. Dat heb ik al vaker gezegd. Dit is een overwinning voor het vrouwenvoetbal en voor vrouwen in het algemeen." Cone heeft door persoonlijk contact met de speelsters veel onenigheid kunnen oplossen. "Duidelijke communicatie tussen mij en de speelsters, die mij konden uitleggen waar de pijnpunten lagen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!