Nieuws

Ex-Feyenoorder emotioneel na wonderrentree: 'Ik heb een zware tijd gehad'

Ex-Feyenoorder emotioneel na wonderrentree: 'Ik heb een zware tijd gehad'

22-02-2022 14:30

Ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui maakte maandagavond na 423 dagen zijn rentree op het voetbalveld. De vleugelverdediger van Galatasaray liet weten dolblij te zijn, nadat hij als gevolg van een vuurwerkongeluk lange tijd niets meer kon zien.

Elabdellaoui liep op Oudjaarsavond in 2020 zware schade op aan zijn beide ogen, nadat een stuk vuurwerk nabij het gezicht van de Noorse voetballer ontplofte. De dertigjarige speler van Galatasaray leek nooit meer te kunnen voetballen. Echter mocht Elabdellaoui, die in het seizoen 2012/2013 door Manchester City een half seizoen werd verhuurd aan Feyenoord, na elf operaties dan toch dromen van een rentree.

Maandagavond was het zover, toen Elabdellaoui in het competitieduel tegen Götztepe aan de aftrap verscheen. Hij maakte de negentig minuten vol en reageerde na afloop van de gewonnen wedstrijd erg geëmotioneerd. "Ik heb een zware tijd gehad. Het was een zware blessure en ik heb veel geleden. Nu sta ik weer op het veld en kan ik doen wat ik het allerleukste vind. Het was alsof mijn droom voor de tweede keer uitkwam."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!