Nieuws

Van Basten en Gullit stellig: Ajax moet gewoon die drol doorslikken

Van Basten en Gullit stellig: "Ajax moet gewoon die drol doorslikken"

12-10-2021 13:17

Marco van Basten en Ruud Gullit hebben geen twijfel: volgens de voormalig topvoetballers moet Ajax Andre Onana weer opstellen zodra zijn dopingstraf is afgelopen. De Kameroense doelman is vanaf 4 november weer speelgerechtigd.

De positie onder de lat bij Ajax is onderwerp van gesprek, zeker nu Maarten Stekelenburg dit seizoen niet meer in actie komt door een blessure. Remko Pasveer maakt nog geen overtuigende indruk.

Van Basten vindt dat Onana moet spelen. "Je moet jezelf niet in de voet schieten", zegt de ex-bondscoach bij Rondo. "Hij is de beste keeper, straks is zijn schorsing afgelopen en je betaalt hem gewoon. Nou, laat hem dan spelen. Dat is denk ik je de juiste manier." 

Van Basten krijgt bijval van Gullit. "Ajax moet gewoon die drol doorslikken", stelt zijn oud-ploeggenoot bij AC Milan. "Als Ajax klaar zou zijn met Onana, hadden ze hem niet ingeschreven voor de Champions League", meent ook Ronald Waterreus. "Dat is op zich wel heel apart."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!