'Ik vind het zo waanzinnig knap wat Ten Hag aan het doen is met Ajax'

'Ik vind het zo waanzinnig knap wat Ten Hag aan het doen is met Ajax'

12 oktober - 13:04
Eredivisie 0 Reacties

Arnold Bruggink kijkt vol bewondering naar het werk van Erik ten Hag bij Ajax. De analist gelooft niet dat de 'Ajax-code' is gekraakt na de nederlaag tegen FC Utrecht.

"Ik vind het zo waanzinnig knap wat Erik al tijden aan het doen is met Ajax", zegt Bruggink tegen Ajax Showtime. "Hoe hij elke keer weer, samen met Overmars, een selectie samenstelt. Ajax heeft ook heel erg geïnvesteerd in spelers die écht willen presteren. De selectie van Ajax is nu een mix van talent uit de eigen opleiding, ervaren spelers en Zuid-Amerikanen met temperament."

Bruggink heeft veel vertrouwen in Ten Hag. Daar verandert de 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht niets aan. "Ik geloof niet dat de Ajax-code gekraakt is. Tegen Utrecht was het zo'n wedstrijd van: dat kan een keer gebeuren. Echter, als je het doelsaldo van Ajax ziet en ziet hoeveel kansen Ajax krijgt…Het is zo simpel: als Ajax tegen FC Utrecht een doelpunt had gemaakt, werd het waarschijnlijk 3-0. Daar ben ik heilig van overtuigd."

"Dat gebeurde nu een keertje niet en dat is dan maar zo", vervolgt de ESPN-analist. "Nog steeds heeft Ajax pas twee tegendoelpunten en bovendien krijgt de ploeg heel weinig kansen tegen. Het is nu meer dat je op de korte termijn denkt van 'oeh, lastig', maar ik geloof er niet in dat de Ajax-code gekraakt is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie