Nieuws

Weghorst maakt droomstart bij Burnley: 'Dat had ik nooit eerder meegemaakt'

Weghorst maakt droomstart bij Burnley: 'Dat had ik nooit eerder meegemaakt'

21-02-2022 20:09 Laatste update: 22:39

Wout Weghorst beleefde afgelopen weekend een droomstart bij Burnley FC door trefzeker te zijn. De Nederlander geeft aan dat de Premier League net een niveautje hoger is dan de Bundesliga.

Weghorst maakte in de winterse transferperiode de overstap van VfL Wolfsburg naar Burnley. "Ik wilde heel graag in Engeland gaan spelen. Dat heb ik ooit zo uitgestippeld", zegt hij maandag in gesprek met De Telegraaf. "Het ademt echt voetbal", vervolgt hij. "Het is ook weer een stapje hoger in vergelijking met Duitsland. Het is next level qua tempo, intensiteit en fysiek."

In het duel kreeg hij zelfs een publiekswissel. "Niet alleen het uitvak klapte en zong, maar ook de thuissupporters van Brighton gaven me een applaus. Dat was heel bijzonder. Dat had ik nooit eerder meegemaakt."

Burnley heeft door de 0-3 zege goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg bezet de negentiende plaats in de Premier League, maar heeft nog wel een aantal inhaalduels tegoed.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!