Nieuws

Wilshere over opmerkelijke transfer: 'Tijd om uit mijn comfortzone te stappen'

Wilshere over opmerkelijke transfer: 'Tijd om uit mijn comfortzone te stappen'

21-02-2022 17:47

Aarhus GF verbaasde zondag de internationale voetbalwereld door Jack Wilshere vast te leggen. De Engelsman heeft op een persconferentie verklaard waarom hij de keuze voor de Deense middenmoter gemaakt heeft.

Nadat Wilshere uit zijn contract was gelopen bij AFC Bournemouth bleef lange tijd een nieuwe uitdaging uit. Naar eigen zeggen heeft hij langere tijd getraind met goede spelers en is hij zo fysiek in orde gebleven. "Ik ben nog niet helemaal wedstrijdfit, omdat ik een tijd niet heb gespeeld", reageert Wilshere. "Ik heb wedstrijden nodig en ik zie er ontzettend naar uit om weer te spelen."

Op de vraag wat een speler met zijn statuur (Wilshere speelde jarenlang voor Arsenal) in Denemarken doet, reageert hij lachend. "Het is allemaal heel snel gegaan. Ik heb een gesprek gehad met één van de coaches, David Reddington. Hij heeft me uitleg gegeven over de club en hoe ik daar weer zou kunnen genieten als voetballer."

Net zoals de 34-voudig international van Engeland werkte Reddington lange tijd samen met manager Roy Hodgson. "Dus ik wist dat David het op dezelfde manier zou doen zoals Roy. Zo is het eigenlijk gegaan. Ik heb altijd gezegd in mijn carrière dat ik wat anders wilde doen. Ik denk dat nu de juiste tijd was om uit mijn comfortzone te stappen. Daarnaast heb ik altijd al gezegd dat ik Engeland nog eens wilde verlaten om iets anders te proberen. Dus... Hier ben ik!", besluit Wilshere.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!