Pierie kampt met zeldzame rugblessure: 'Zelfs de artsen hebben geen idee'

Pierie kampt met zeldzame rugblessure: 'Zelfs de artsen hebben geen idee'

12 oktober - 12:20
Eredivisie 0 Reacties

Kik Pierie zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen voor FC Twente. De huurling van Ajax kampt met een 'zeldzame rugblessure'.

"Ik heb nog geen idee wanneer ik mijn rentree zou kunnen maken", vertelt Pierie in gesprek met ELF Voetbal. "Het is een zeldzame blessure en daarom hebben zelfs de artsen geen idee. Het heeft gewoon tijd nodig. Dat is vervelend, maar dat is nu eenmaal zo. Nu merk ik ook pas wanneer je je rug allemaal gebruikt. In het begin kon ik niet eens van zij wisselen als ik in bed lag."

De problemen begonnen na een 'gekke draai'. "Ik ben al sinds juli aan het revalideren, maar beetje bij beetje gaat het iets beter. Vorig jaar had ik tegen het einde van het seizoen last van mijn hamstring en nu heb ik een blessure aan mijn rug", aldus de 21-jarige verdediger die een verband tussen beide kwetsuren niet uitsluit.

In de periodes dat Pierie wel in actie kon komen voor FC Twente, bewees hij een versterking te zijn. "Al vind ik dat er nog meer uit te halen is. Daarom wilde ik ook blijven. Dat soort keuzes is nooit makkelijk, maar ik denk dat ik bij FC Twente de meeste mogelijkheden heb om door te groeien. Na dit seizoen heb ik nog een contract voor twee jaar bij Ajax. Er is soms contact met de club, maar dat is niet per se wekelijks. Voor nu is het zaak om volledig wedstrijdfit te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie