Nieuws

Giakoumakis beleeft heldenrol op Celtic Park en scoort hattrick

Giakoumakis beleeft heldenrol op Celtic Park en scoort hattrick

21-02-2022 13:50 Laatste update: 14:37

Giorgos Giakoumakis werd vorig seizoen topscorer in de Eredivisie en verhuisde afgelopen zomer naar Schotland. Bij zijn nieuwe werkgever Celtic heeft hij het lastig. Afgelopen zondag ontpopte de Griekse spits echter zich tot matchwinner door een hattrick aan te tekenen.

Door de drie doelpunten van Giakoumakis wist Celtic thuis met 3-2 Dundee FC te verslaan. Vijf minuten voor tijd wist de Griek de winnende treffer te maken. Door de nipte overwinning staat Celtic nu drie punten los van aartsrivaal Rangers FC. Na de wedstrijd was trainer Ange Postecoglou blij voor zijn spits: "Hij heeft hard gewerkt en pech gehad met het afronden. Zoals bij alle spitsen komt dan op een gegeven moment de beloning. Hij kreeg die nu, want hij gaf niet op en ging stug door."

Na afloop verscheen Giakoumakis zelf ook voor de camera's. "Het voelde geweldig, om eerlijk te zijn", zegt de spits over zijn eerste hattrick voor de Schotse club. "Doelpunten scoren was echt iets wat ontbrak, maar het belangrijkste is dat we de wedstrijd hebben gewonnen. Vandaag lieten we karakter zien. We kregen twee doelpunten tegen uit dode spelmomenten, dat is wel iets waar we aan moeten werken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!