Nieuws

PSV moet basisspeler Doan maand missen, mooi moment voor Ledezma

PSV moet basisspeler Doan maand missen, mooi moment voor Ledezma

12-10-2021 12:08

PSV moet het voorlopig zonder Ritsu Doan stellen. De 23-jarige Japanner heeft bij de nationale ploeg een knieblessure opgelopen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Doan is ongeveer een maand uitgeschakeld, weet de krant. Dat is een tegenvaller voor de Eindhovenaren, aangezien de aanvallende middenvelder de afgelopen weken basisspeler was. In de duels met Go Ahead Eagles, Willem II en Sparta verving hij Noni Madueke, die inmiddels weer fit is.

Vanuit de ziekenboeg is er ook positief nieuws: Cody Gakpo stond dinsdag weer op het veld en trainde individueel. De Oranje-international liep in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland een lichte hersenschudding op. Hij moet daardoor een medisch protocol van negen stappen doorlopen, maar mogelijk is hij zaterdag in het Eredivisie-duel met PEC Zwolle alweer inzetbaar.

Davy Pröpper en Richard Ledezma zijn ondertussen weer aangesloten bij de selectie van coach Roger Schmidt. Vooral voor de Mexicaanse Amerikaan is dat een mooi moment: hij stond bijna een jaar buitenspel met een kruisbandblessure.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!