Nieuws

RB Leipzig bevestigt: Brobbey mist 'PSG-uit' en moet voorlopig toekijken

RB Leipzig bevestigt: Brobbey mist 'PSG-uit' en moet voorlopig toekijken

12-10-2021 11:49

Brian Brobbey moet de komende wedstrijden van RB Leipzig vanaf de tribune bekijken. De talentvolle aanvaller is tijdens de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Zwitserland geblesseerd geraakt.

Dat heeft Leipzig via de officiële kanalen bekend gemaakt. Brobbey heeft een lichte spierblessure aan zijn rechterdijbeen opgelopen en zal waarschijnlijk een kleine twee weken afwezig zijn bij de Duitsers. Dat betekent dat hij de competitiewedstrijden tegen Freiburg en Greuther Fürth waarschijnlijk zal moeten missen, net als het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain.

Brobbey speelde sowieso al niet heel veel voor zijn nieuwe club. Tijdens de voorbereiding raakte de negentienjarige frontspeler ook al geblesseerd en mede daardoor heeft hij tot dusver slechts drie keer zijn opwachting kunnen maken in de Bundesliga. Dat was telkens als invaller.

In het duel met de leeftijdsgenoten van Zwitserland viel Brobbey na 29 minuten uit. Hij werd vervangen door Myron Boadu, maar het was een andere spits die de hoofdrol greep. Na een 2-0 achterstand scoorde Joshua Zirkzee namelijk twee keer en dat maakte dat de formatie van bondscoach Erwin van de Looi toch nog met een punt terug naar huis kon.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!