Uitgerekend Veerman brengt PSV in veilige haven bij overwinning op Heerenveen

20-02-2022 18:38

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis een zege geboekt op SC Heerenveen. In het Philips Stadion werd net voor rust nog even spannend toen de Friezen op 1-1 kwamen via Tibor Halilovic, maar mede dankzij een treffer van uitgerekend Joey Veerman wonnen de Eindhovenaren met 3-1. Ze pakten zo de tweede plaats weer terug van Feyenoord.

De ploeg van trainer Roger Schmidt begon goed aan de wedstrijd. Al snel kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong via Noni Madueke. De aanvaller schoot in de dertiende minuut hard binnen vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Daarna volgde een dot van een kans voor Heerenveen. Halilovic vuurde rakelings langs de kruising. Via Sydney van Hooijdonk kregen de Friezen nogmaals een kans. Hij schoot ruim over. De derde keer was het scheepsrecht voor de ploeg van Ole Tobiasen. In de 36e minuut haalde Halilovic wederom uit en via Olivier Boscagli was het dit keer wel raak. Net voor rust kwam Heerenveen bijna op voorsprong via een kopbal van Siem de Jong. De kopbal uit een corner werd weggekopt door Erick Gutiérrez, die daarna uitviel met een ogenschijnlijk zorgelijke blessure.

De Brabanders kwamen vervolgens erg scherp uit de kleedkamer. In de 46e minuut schoot Mario Götze zijn ploeg op aangeven van Bruma vanaf randje zestien op een 2-1 voorsprong. Niet veel later zorgde Veerman er in de 51e minuut voor een comfortabele voorsprong. De bal viel na een cruciale aanraking van Carlos Vinícius voor zijn voeten en de middenvelder schoot koeltjes raak. Hij scoorde zo tegen zijn oude ploeg. Via Bruma had PSV ook nog op een 4-1 voorsprong kunnen komen, maar hij schoot na een mooi balletje van Götze net voorlangs. In de slotfase werd het nog bijna spannend via invaller Anthony Musaba, maar Mauro Júnior bracht tot twee keer toe redding.