Nieuws

Matchwinner Timber blij na bijzondere goal: 'Je moet dit soort wedstrijden winnen'

Matchwinner Timber blij na bijzondere goal: 'Je moet dit soort wedstrijden winnen'

20-02-2022 12:22

Jurriën Timber groeide zaterdagavond uit tot matchwinner door de enige treffer voor zijn rekening te nemen bij Willem II-Ajax. De centrumverdediger bekroonde op miraculeuze wijze een voorzet van Antony. Het toptalent wist zelf ook niet precies wat hij met de voorzet aan moest, verklaart hij op de persconferentie na afloop van het duel.

"Ik wist eigenlijk niet hoe ik hem moest raken, want hij kwam net vervelend. Buikje er tegenaan en hij ging erin", vertelt Timber lachend. De vaste basiskracht bij de Amsterdammers erkent dat het een lastige wedstrijd was. Het zag er lang naar uit dat Ajax niet zou weten te scoren. "Het weer zat niet mee, het veld was super glad en ja je scoort niet. Toch moet je erin blijven geloven en zijn die drie punten het belangrijkste denk ik.''

Ajax leek in de 55ste minuut op voorsprong te komen, maar de treffer werd geannuleerd omdat de Servische captain nipt buitenspel stond. "Het is toch lekker dat je deze mee kan pakken, we hebben voor de winterstop die punten verloren uit bij zulke clubs." Uiteindelijk zorgde zijn goal, tien minuten voor tijd, voor opluchting aan Ajax-zijde. "Als je kampioen wil worden, moet je deze wedstrijdjes winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!