Union-spits slaat tegenstander het ziekenhuis in met zware hersenschudding

20-02-2022 10:24

Dante Vanzeir heeft in België voor een krankzinnig moment gezorgd. De Union Saint Gilloise-spits sloeg vanuit het niets tegenstander Valentine Ozornwafor in zijn gezicht, waarna de verdediger naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar maakt hij het volgens zijn werkgever Sporting Charleroi naar omstandigheden goed.

In de blessuretijd van de eerste helft sloegen de stoppen door bij Vanzeir. Met een vuistslag sloeg hij Ozornwafor omver. De dienstdoende arbiter Nicolas Laforge ontging het voorval, maar de VAR bood de helpende hand. De 23-jarige aanvaller werd met rood van het veld gestuurd.

Via Twitter heeft Charleroi een update gegeven over hoe hun centrumverdediger eraan toe is. 'Het eerste nieuws over onze verdediger Valentine Ozornwafor is geruststellend. Na twee keer het bewustzijn te hebben verloren op het veld, is hij nu bij bewustzijn en blijft hij onder observatie, volgens het hersenschuddingprotocol', zo schreef de club op Twitter.

Op het moment dat Vanzeir de rode kaart kreeg, stond Union al met 0-2 voor. In het restant van de wedstrijd wisten de bezoekers nog uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. Tot overmaat van ramp pakte ook topschutter Deniz Undav in de slotfase een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de komende wedstrijd van de verrassende koploper in de Jupiler Pro League