Wedstrijdverslag

RKC en Go Ahead delen de punten na vechtwedstrijd in Waalwijk

RKC en Go Ahead delen de punten na vechtwedstrijd in Waalwijk

02-10-2021 20:37

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles hebben beiden een punt overgehouden aan een enerverende wedstrijd. De Deventenaren kwamen voor rust op voorsprong, maar moesten na de thee aan de bak om een gelijkspel uit het vuur te slepen. 

Go Ahead begon opportunistisch in Waalwijk en werd daar binnen het kwartier voor beloond. Na een afgemeten voorzet van Ragnar Oratmangoen kon Athletic Bilbao-huurling Iñigo Córdoba binnentikken. Beide ploegen waren slordig aan de bal, waardoor uitgespeelde kansen vervolgens schaars waren. Om die reden gooiden RKC en Go Ahead het over een andere boeg en werd het bij vlagen een grimmig duel.

Na rust nam de thuisploeg het heft in handen. Ook in dit geval werd het beloond met een doelpunt. Na een handsbal van Joris Kramer legde de arbiter de bal op de stip. Alexander Büttner pakte het Deventer cadeautje met alle plezier uit en zette de gelijke stand op het scorebord. In de slotfase was Go Ahead er via Isac Lidberg nog dichtbij, maar de VAR draaide zijn goal terug.

Voor de promovendus is dit de eerste remise van het seizoen. Met zeven punten staat de ploeg van Kees van Wonderen op de twaalfde plaats. RKC Waalwijk staat met een punt minder op de veertiende plek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!