Nieuws

Arteta ziet positieve verandering in recordaankoop bij terugkomst van Afrika Cup

Arteta ziet positieve verandering in recordaankoop bij terugkomst van Afrika Cup

19-02-2022 13:54 Laatste update: 14:04

Mikel Arteta heeft goede hoop dat Nicolas Pépé alsnog van grote waarde kan gaan zijn voor Arsenal. De Spaanse oefenmeester zag de Ivoriaan terugkeren van de Afrika Cup en ziet nu een ander persoon dan de Pépé die op de bank belandde in Londen. 

De Afrikaanse aanvaller kwam in 2019 van Lille OSC voor het monsterbedrag van tachtig miljoen euro. The Gunners hebben echter nog niet waar voor hun geld gekregen en Pépé kent tot nu toe een zeer wisselvallig verblijf in Londen. Sinds zijn terugkeer lijkt de aanvaller echter bezig aan een opmars.

"Sinds hij terug is van de Afrika Cup, zie ik een andere Nico", laat Arteta in Engelse media weten. "Waarschijnlijk heeft hij ingezien hoe belangrijk het einde van het seizoen voor hem is. Vorig jaar beleefde hij een schitterend seizoenseinde. Dat kan opnieuw."

Arteta heeft goede hoop op een goed einde van het seizoen: "We zijn op dit moment een erg kleine ploeg. We hebben hem dus nodig en hopelijk beseft hij dat. Zijn energie is veranderd. Ik weet niet wat het is. Ik denk dat hij zich weer belangrijk voelt. Hopelijk kan hij nog veel meer minuten maken en een bijdrage leveren aan het team als hij de kansen krijgt", besluit de Spanjaard. 

Arsenal begon dramatisch aan het seizoen, maar heeft zich inmiddels teruggeknokt naar de zesde plaats. Zowel Manchester United als West Ham United zijn voor The Gunners in te halen: het verschil met nummer vier Manchester United bedraagt slechts vier punten en Arsenal heeft vier (!) wedstrijden minder gespeeld. Arsenal staat zaterdagmiddag tegenover Brentford in de Premier League. De aftrap is om 16.00 uur.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!