Nieuws

UEFA onderzoekt anti-Azerbeidzjan-spandoek Marseille tijdens Conference League

UEFA onderzoekt anti-Azerbeidzjan-spandoek Marseille tijdens Conference League

19-02-2022 11:56 Laatste update: 12:08

De UEFA is een tuchtprocedure gestart tegen Olympique Marseille. In het Conference League-duel met Qarabag FK rolden de Franse thuissupporters een spandoek uit met de tekst "Qarabag is Armenië". 

Dat laat de UEFA weten op de officiële website. Qarabag komt namelijk uit Azerbeidzjan, een land dat al enkele tijd in conflict is met Armenië over het grensgebied tussen de twee landen. De Europese voetbalbond is van mening dat de spandoeken "provocerende berichten van politieke, ideologische, religieuze of beledigende aard" bevatten en is daarom een procedure gestart. Marseille kent een hoog aantal Armeense inwoners en de wedstrijd was van tevoren al gemarkeerd als "riskant". Naast het spandoek wordt de achterban van Marseille ervan beschuldigd rookbommen te hebben gebruikt in de wedstrijd. 

Onder meer door twee doelpunten van oud-Ajacied Arkadiusz Milik wist Marseille met 3-1 te winnen van Qarabag. Aankomende donderdag moet Qarabag in Azerbeidzjan de nederlaag zien weg te poetsen tegen Marseille. De twee clubs trappen om 18.45 uur af.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!