'Niks mis met Matthijs, maar Stefan is één van beste verdedigers van Europa'

'Niks mis met Matthijs, maar Stefan is één van beste verdedigers van Europa'

12 oktober - 08:48
Nederland 0 Reacties

Frenkie de Jong kon maandag weinig bekoren in het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Gibraltar. Volgens Bart Latuheru was de middenvelder van FC Barcelona de minste speler aan Oranje-zijde.

De oud-speler van Excelsior, Vitesse, AZ en NEC deelt in De Telegraaf een 5,5 uit aan De Jong. "De enige man die onder zijn kunnen speelde", laat hij weten. "Een paar keer balverlies, niet altijd de goede aanname en de handelingssnelheid bleef een beetje achter. Bij zijn club Barcelona gaat het allemaal niet geweldig en ik denk dat je dat nu een beetje terugziet. Ja, het verwachtingspatroon bij hem is groot, maar adel verplicht, hè."

Latuheru, zelf eenmalig international, is beter te spreken over Stefan de Vrij, die een 6 krijgt. "Stefan is onbetwist een van de beste centrale verdedigers van Europa. Samen met Virgil van Dijk en ook nog eens Matthijs de Ligt verkeren we in de gelukkige omstandigheid om verdedigers van hoog niveau in het centrum te hebben. Er is niks mis met Matthijs, maar je kunt Stefan er nu niet uithalen en dan kan het wel eens gebeuren dat je er net als bij je club Juventus naast komt te staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie