Nieuws

Balker op de weg terug na horrorblessure: 'Het voelde direct niet goed'

Balker op de weg terug na horrorblessure: 'Het voelde direct niet goed'

19-02-2022 08:27 Laatste update: 11:26

Radinio Balker hoopt dit seizoen nog uit te komen voor FC Groningen in de Eredivisie. De verdediger kwam afgelopen zomer over van Almere City en liep in de derde training van het seizoen een horrorblessure op. De Nederlander scheurde de voorste kruisband volledig in zijn rechterknie.

"Ik wilde in een sprint een voorzet van Gabriel Gudmundsson eruit halen. Toen ik mijn voet neerzette gebeurde er iets met mijn knie. Dat voelde direct niet goed", zegt Balker in gesprek met RTV Noord. In het ziekenhuis bleek het om een volledig afgescheurde kruisband te gaan. Meestal ligt een speler er zes tot negen maanden uit met een dergelijke kwetsuur.

"In de auto naar huis heb ik toen wel even moeten huilen, terwijl ik dat helemaal niet snel doe. Ik was net nieuw, moest wennen, had net mijn huis gekocht en had vooral heel veel zin om bij FC Groningen te voetballen", vertelt de openhartige verdediger. Balker hoopt dit seizoen nog in actie te komen in de Eredivisie. "Qua conditie zit ik nu op een goed niveau om in te gaan stromen, maar met duels moet ik nog wel wat stappen maken."

De verdediger blijft realistisch: "Ik hoop dat het lukt, maar ik durf het echt niet te zeggen. Ik doe mijn uiterste best, maar ik neem geen onnodige risico’s, want ik heb nog een hele carrière voor me", sluit Balker af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!