'Als je Haaland in de counters krijgt, wordt het lastig voor Timber en Martínez'

'Als je Haaland in de counters krijgt, wordt het lastig voor Timber en Martínez'

Arnold Bruggink verwacht dat Ajax en Borussia Dortmund aan elkaar gewaagd zullen zijn in het komende tweeluik in de Champions League. Volgens de analist zijn Die Schwarzgelben defensief kwetsbaar en zou het meespelen van Erling Haaland doorslaggevend kunnen zijn.

De Noorse spits kampt met een blessure, maar is op de weg terug. "Als hij er niet bij is, zou ik wel de vlag uithangen", zegt Bruggink tegen Ajax Showtime. "Natuurlijk heeft Malen snelheid, maar Haaland is exceptioneel qua kracht en snelheid. Als je die in de counters krijgt, wordt het lastig voor Timber en Martínez. Mijn verwachting is eigenlijk dat Haaland klaargestoomd wordt voor deze wedstrijd."

Volgens Bruggink heeft Dortmund aanvallend echter meer te bieden dan Haaland. "Ik ben persoonlijk fan van Julian Brandt, terwijl ik ook gecharmeerd ben van Reus, Hazard en Malen. Dat zijn wel voornamelijk de creatieve spelers." Defensief laat de ploeg soms wel steken vallen. "Dortmund heeft er wedstrijden tussen zitten, waarbij je je afvraagt: hoe is het mogelijk dat dit gebeurt met deze spelers? Het heeft met de manier van spelen te maken, terwijl de verdediging ook niet stabiel is."

Bruggink denkt dat Ajax kan profiteren van dat zwakke punt. "De kansen voor Ajax liggen met name bij de verdediging van Dortmund. Vooral omdat zij weleens wat ruimte weg willen geven." Toch doen beide teams 'niet voor elkaar onder', meent de oud-international, die verwacht dat ze beiden overwinteren in de Champions League. "Ik verwacht dat Ajax er in ieder geval eentje gaat winnen tegen Dortmund. Ik denk dat ze de punten onderling met elkaar gaan verdelen."

De ploeg van coach Erik ten Hag gaat volgende week dinsdag eerst op bezoek in het Signal Iduna Park. De return in de Johan Cruijff Arena is op woensdag 3 november.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie