Steijn kreeg wél vertrekpremie van NAC: 'Van zijn kant zeer schappelijk'

Steijn kreeg wél vertrekpremie van NAC: 'Van zijn kant zeer schappelijk'

NAC Breda heeft wel degelijk een afkoopsom betaald aan Maurice Steijn. De 47-jarige trainer vertrok eerder dit jaar uit het Rat Verlegh Stadion vanwege aanhoudende bedreigingen van Bredase fans.

NAC meldde eerder in een statement nog dat Steijn zelf zijn ontslag had ingediend en daarvoor ook de financiële consequenties zou dragen. Dat ligt volgens algemeen directeur Mattijs Manders echter toch iets anders.

"Met Maurice zijn er afspraken gemaakt, omdat we uit elkaar zijn gegaan", sprak Manders maandag op een forumavond, geciteerd door BN DeStem. "Bedragen kunnen we niet noemen. Hij kon niet doorgaan in zijn functie als trainer. Van zijn kant is het zeer schappelijk geweest. Hij had nog een tweejarig contract. We zijn in overleg uit elkaar gegaan."

Ook het vertrek van Lex Immers kwam ter sprake. De middenvelder zou in 2020 een forse tekenpremie hebben ontvangen, maar vertrok al na één seizoen. "Immers heeft een groot deel van zijn contract ingeleverd. Daarvan konden we Velanas betalen. Een goede deal van NAC", aldus Manders.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie