Nieuws

Tuchel lovend na geruchten over Azpilicueta: 'Hij was dat al vanaf dag één'

Tuchel lovend na geruchten over Azpilicueta: 'Hij was dat al vanaf dag één'

18-02-2022 15:58

Thomas Tuchel laat zich tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Wolverhampton Wanderers lovend uit over César Azpilicueta. De aanvoerder kan na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Chelsea en wordt gelinkt aan FC Barcelona.

"Hij is altijd belangrijk. Hij was dat al vanaf dag één. Hij wordt elke wedstrijd weer beter", zegt de manager. "We hebben een goede band vanaf het moment dat ik hier kwam. Dat is alles wat je wenst als je als manager begint." Chelsea wil graag door met de Spanjaard, maar hij heeft nog niks van zich laten horen, beweert transferspecialist Fabrizio Romano. De rechtsback annex centrale verdediger speelt sinds 2012 bij de Londense club en heeft er een rijke historie, weet ook Tuchel. "Hij heeft zoveel prijzen gewonnen en kent een geweldige carrière bij deze club. Dat is buitengewoon."

Het lijkt een laatste charmeoffensief van de Duitser. Barcelona zou Azpilicueta volgens Romano een contractvoorstel hebben gedaan van twee jaar met de optie voor nog een jaar. De gesprekken lopen al een tijdje, maar de Spaans international heeft nog geen beslissing genomen. De Catalanen hopen snel duidelijkheid te krijgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!