Lof en huiswerk voor Lang: 'Danjuma liet even zien wat een verrijking dat is'

Lof en huiswerk voor Lang: 'Danjuma liet even zien wat een verrijking dat is'

12 oktober - 07:16
Nederland 0 Reacties

Oud-voetballer Bart Latuheru is zeer te spreken over de optredens van Memphis Depay en Noa Lang tijdens Nederland - Gibraltar. De aanvallers ontvangen de hoogste rapportcijfers, maar de smaakmaker van Club Brugge krijgt nog wel huiswerk mee.

Latuheru spreekt van een goed basisdebuut van Lang. "Hij heeft het verdiend om international te worden omdat hij ook bij zijn club goed heeft gepresteerd", zegt de rapporteur van De Telegraaf, die de oud-Ajacied net als Memphis een 7 geeft. "Hij ging wel al wat vroeg soms naar de rechterkant, waar Berghuis al liep. Dat zit een beetje in hem als het niet naar zijn zin gaat of het te lang duurt op zijn flank. Maar hij moet zorgen dat alle posities bezet blijven."

"Hij ziet het spel, hij gaf aardige passes en stak mensen als Depay en Klaassen goed weg", vervolgt de oud-speler van Excelsior, Vitesse, AZ en NEC. "Maar de wissel was terecht na rust. Hij moet niet uit stilstand handelen. Danjuma liet even zien wat een verrijking het voor Oranje is om een buitenspeler te hebben die buitenom passeert", waarschuwt hij Lang voor de concurrentie die hem op de hielen zit.

Latuheru zag dat Memphis met twee treffers de beste speler aan Oranje-zijde was. "Ondanks de gemiste penalty was Memphis in het eerste uur overal bij betrokken. Vroeger wilde hij nog wel eens dingen forceren, of zich individueel bewijzen. Nu was hij constant bezig met het team en hij liet zien uitstekend vanuit de discipline te kunnen spelen. Mede daardoor scoorde hij en was hij belangrijk voor zijn medespelers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie