Goede klik met Memphis: 'Leuk als zo'n grote speler jou bij de hand neemt'

Goede klik met Memphis: 'Leuk als zo'n grote speler jou bij de hand neemt'

12 oktober - 07:04
Nederland 0 Reacties

Noa Lang genoot maandag met volle teugen van zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal. De 22-jarige aanvaller van Club Brugge sprak na de 6-0 zege op Gibraltar over zijn goede band met Memphis Depay en het WK in Qatar van volgend jaar.

Waar bondscoach Louis van Gaal klaagt over zijn opties op rechtsbuiten, heeft hij aan de linkerflank keuze te over. Naast Lang maakte ook invaller Arnaut Danjuma zijn opwachting. "Ik denk dat we allebei bij vlagen lieten zien wat onze kwaliteiten zijn", zegt de oud-Ajacied, die de geblesseerde Cody Gakpo verving, tegen de NOS. "In Nederland hebben we gewoon heel goede buitenspelers, hoor."

Lang benadrukt dat hij 'vooral in de eerste helft een leuke avond heeft gehad', aangezien het na rust wat slordiger was wat Oranje liet zien. "Dit is toch de stad waar ik vandaan kom, de club waar ik vroeger heb ik gespeeld toen ik heel klein was. Ik had hier nog nooit gespeeld, dus dat was leuk."

Lang vindt dat hij al een goede klik heeft met Memphis Depay. "Zeker. We kunnen elkaar goed vinden, zowel op als buiten het veld. Het is jammer dat ik niet heb gescoord, maar ik ben blij dat het hem wel is gelukt. Het is natuurlijk leuk als zo'n grote speler als Memphis jou een beetje bij de hand neemt. Voor mij is dat alleen maar goed."

Lang hoopt volgende keer ook weer van de partij te zijn, want hij heeft zijn zinnen gezet op het WK in Qatar. "Ik vind mezelf wel een blijvertje", reageert hij desgevraagd. "Maar dat is niet aan mij hè... Nou, natuurlijk is het ook weer wél aan mij. Ik moet gewoon mijn ding blijven doen, dan heb ik er wel heel veel vertrouwen in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie