'Volgens mij had Berghuis er geen last van, hij is stoïcijns en een optimale prof'

'Volgens mij had Berghuis er geen last van, hij is stoïcijns en een optimale prof'

12 oktober - 06:50
Nederland 0 Reacties

Bondscoach Louis van Gaal besteedt liever niet te veen aandacht aan de fluitconcerten voor Steven Berghuis tijdens Nederland - Gibraltar. Oranje-ploeggenoot Denzel Dumfries denkt niet dat de rechtsbuiten, die Feyenoord verruilde voor Ajax, er veel last van had.

Rafael van der Vaart sprak na de 6-0 zege in De Kuip al zijn verontwaardiging uit en ook Van Gaal werd naar het uitfluiten van Berghuis gevraagd. "Wat ik dan denk? Nou... Ik ben zelf ook het doelwit geweest van geluiden, hier in het Feyenoord-stadion", laat de oud-trainer van onder meer Ajax en AZ weten. "Dat zijn maar een beperkt aantal mensen en daar moeten jullie niet zoveel aandacht aan geven, vind ik."

Dumfries had al tijdens de wedstrijd in de gaten dat een deel van het publiek het op Berghuis had voorzien. "Natuurlijk krijg je dat wel mee, maar ik denk dat Steven altijd wel laat zien dat hij professioneel is. Van tevoren wist je natuurlijk dat het zou kunnen gebeuren. Maar goed: als voetballer heeft hij daar volgens mij geen last van gehad."

De rechtsback vindt een statement van Oranje wat voorbarig. "Dat lijkt me niet nodig", stelt de geboren Rotterdammer. "Goed, hij heeft de overstap gemaakt, dat is in Rotterdam natuurlijk gevoelig. Maar ik denk dat je vandaag (maandag, red.) hebt kunnen zien dat hij er geen last van heeft en dat Steven stoïcijns is en een optimale prof."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie