Nieuws

Bazoer krijgt transferadvies: 'Hij moet naar een club waar ze zo spelen'

Bazoer krijgt transferadvies: 'Hij moet naar een club waar ze zo spelen'

17-02-2022 10:52 Laatste update: 11:37

Marc van Hintum stelt dat Riechedly Bazoer het beste naar een club als Atalanta Bergamo kan gaan. Hier zou hij in dezelfde rol kunnen fungeren als bij Vitesse: die van centrale verdediger in een driemansdefensie.

De voormalige technisch directeur van Vitesse, die hem in 2019 naar Arnhem haalde, stelt tegenover Voetbal International dat Bazoer het beste naar een club kan gaan die hetzelfde systeem speelt als Vitesse. "In Italië zijn er een paar clubs die het doen, zoals Atalanta Bergamo. En dan moet je afwachten hoe dat uitpakt."

De behandeling die de nog altijd pas 25-jarige verdediger krijgt bij Vitesse zal hij niet snel bij clubs in het buitenland krijgen, weet Van Hintum. "Bij Vitesse wordt hij als een prins behandeld. Deze positie is bij wijze van spreken voor hem gecreëerd, hij mag het invullen zoals hij wil. Dat gaat nergens anders gebeuren. Als hij naar een buitenlandse club gaat, komt hij in een selectie van veertig man."

Ook vindt Van Hintum het opvallend dat Vitesse de Oranje-international niet al verkocht heeft. "Toen wij hem haalden, was de opdracht letterlijk om hem op te pimpen en na twee jaar te verkopen." Bazoer genoot de afgelopen transferperiode veel interesse van clubs als Feyenoord, PSV en Benfica, maar Vitesse liet hem niet gaan.

Terwijl de ex-Ajacied dus had kunnen terugkeren in de Nederlandse top, lonkt nu een stap terug naar het buitenland. Dat begrijpt Van Hintum wel. "Hij is er al geweest (VfL Wolfsburg en FC Porto), dat was geen succes. Hij is nu volwassener en gegroeid, maar hij moet echt in een driemansverdediging spelen. Als middenvelder blijven de twijfels wat mij betreft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!