Reactie

Van Gaal blij met Oranje-zeges, complimenten voor invaller tegen Gibraltar

Van Gaal blij met Oranje-zeges, complimenten voor invaller tegen Gibraltar

11-10-2021 23:42 Laatste update: 23:43

Louis van Gaal kijkt tevreden terug op de wedstrijden van Oranje tegen Letland (0-1) en Gibraltar (6-0). De oefenmeester looft invaller Arnaut Danjuma, die een uistekende indruk wist te maken.

"Een spectaculaire invalbeurt, moet ik zeggen", doelt Van Gaal na de wedstrijd op het spel van Danjuma. In gesprek met de NOS geeft Van Gaal aan tevreden te zijn. "Aan de linkerkant hebben we opties genoeg, aan de rechterkant niet. Danjuma verdient het om opgehemeld te worden. Hij had leuke, goede dribbels. Alleen waren zijn medespelers nog niet helemaal ingesteld op zijn harde voorzetten."

De grootste winst van de avond? "Dat we zes doelpunten hebben gemaakt en het publiek hebben vermaakt", zo vervolgt Van Gaal. "Daarnaast hebben we veel kansen gecreëerd en bijna niets weggegeven. Alleen een vermeende overtreding van Davy Klaassen, waardoor Gibraltar een vrije trap kreeg. Ik heb de spelers gecomplimenteerd met de uitvoering van ons plan", zo sluit de bondscoach af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!