Berghuis uitgefloten: 'Mij ook gebeurd, daarna nooit meer interland gespeeld daar'

Berghuis uitgefloten: 'Mij ook gebeurd, daarna nooit meer interland gespeeld daar'

11 oktober - 23:27 Laatste update: 23:27
Nederland 0 Reacties

Rafael van der Vaart heeft zich maandagavond mateloos geërgerd aan de supporters die Steven Berghuis uitfloten in de wedstrijd van Oranje tegen Gibraltar. De aanvaller keerde voor het eerst terug in De Kuip na zijn veelbesproken overgang van Feyenoord naar Ajax.

Na de wedstrijd besprak Van der Vaart het met Pierre van Hooijdonk en Tom Egbers aan tafel bij de NOS. "Ik wil wel wat zeggen over het publiek. Daar ben ik wel wat teleurgesteld in. Berghuis is vrij vaak uitgefloten. Als je toch een interland speelt, mag je toch verwachten dat het thuispubliek je ondersteunt. Wij (Van der Vaart, presentator Tom Egberts en collega-analist Pierre van Hooijdonk, red.) zitten hier achter glas en we horen het", zo stelt Van der Vaart.

Egberts hoorde het niet, maar Van der Vaart krijgt steun van Van Hooijdonk. "Wat dit betekent? Dat er natuurlijk heel veel Feyenoord-fans zitten. Maar ik vind dit teleurstellend, het is mij één keer gebeurd in Utrecht (tegen Liechtenstein in 2004, red.): daar speelden we toen een interland, daar werden de Ajacieden ook uitgefloten. Daarna nooit meer een interland gespeeld daar. Maar dat soort spelers moet je ook in bescherming nemen. Natuurlijk, heel veel mensen hebben het niet gedaan, maar ik kon het heel goed horen."

Oranje speelt op 16 november wederom een interland in De Kuip, tegen Noorwegen. Op 19 december, de verjaardag van Berghuis, gaat de aanvaller met Ajax op bezoek bij Feyenoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie