Duitsland neemt revanche en is zeker van WK-plek, België moet geduld hebben

Duitsland neemt revanche en is zeker van WK-plek, België moet geduld hebben

11 oktober - 23:17
0 Reacties

Duitsland is het eerste land dat zeker is van een plek op het WK van 2022. Die Mannschaft won met overtuigende cijfers op bezoek bij Noord-Macedonië: 0-4. België kwam niet in actie, maar zag hoe Tsjechië en Wales wisten te winnen.

Wit-Rusland - Tsjechië 0-2 / Estland-Wales 0-1 (Groep E)
Met wat geluk had België zich maandag zonder zelf te kunnen spelen kunnen plaatsen voor het WK, maar concurrenten Tsjechië en Wales wisten hun wedstrijden tegen respectievelijk Wit-Rusland en Estland te winnen. Patrik Schick en Adam Hlozek zorgden ervoor dat Tsjechië met 0-2 wist te winnen op bezoek in Wit-Rusland, terwijl Kieffer Moore de enige treffer maakte in het treffen tussen Estland en Wales. België heeft zestien punten, Tsjechië en Wales staan allebei op elf.

Slovenië-Rusland 1-2 / Kroatië-Slowakije 2-2 (Groep H)
Voor Kroatië wordt het een lastig verhaal om zich te plaatsen voor het WK. De ploeg speelde in eigen land met 2-2 gelijk tegen Slowakije. Aangezien directe concurrent Rusland wel wist te winnen, met 1-2 op bezoek bij Slovenië, staat Kroatië nu tweede met twee punten achterstand op de Russen. Ivan Schranz en Lukás Haraslín zorgden er tot twee keer toe voor dat Slowakije op voorsprong kwam, maar Andrej Kramaric en Luka Modric zorgden voor de gelijkmakers.

Rusland won door twee treffers van verdedigers van Slovenië. Igor Diveev en Georgi Dzhikiya waren de doelpuntenmakers. Josip Ilicic zorgde vlak voor rust voor de aansluitingstreffer, maar meer doelpunten zagen we niet meer in Slovenië. Op 14 november nemen Kroatië en Rusland het nog tegen elkaar op.

Noord-Macedonië - Duitsland 0-4 / Roemenië-Armenië 1-0 (Groep J)
Eerder in deze kwalificatiereeks verloor Duitsland nog verrassend van Noord-Macedonië, maar in de herkansing ging het wel goed voor Die Mannschaft. Door doelpunten van Kai Havertz, Timo Werner (2x) en Jamal Musiala werd er met 4-0 gewonnen. Het leverde Duitsland een ticket voor het WK op. Daarmee is het het eerste land dat zeker is van de eindronde. De strijd om de tweede plaats is nog in volle gang: Roemenië staat nu op die positie, maar Armenië en Noord-Macedonië mogen met één punt achterstand nog hopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie