Noorwegen blijft in spoor Oranje, Turkije ontsnapt in minuut 99 (!) tegen Letland

11-10-2021 22:44 Laatste update: 22:49

Noorwegen blijft de grote concurrent van Oranje in de strijd om een ticket voor het WK. Het land won benauwd, met 2-0, van Montenegro. Turkije ontsnapte in extremis op bezoek bij Letland. Burak Yilmaz schoot in minuut 99 een penalty binnen voor de 1-2.

Noorwegen - Montenegro 2-0
Het ging allesbehalve makkelijk, maar Noorwegen blijft op twee punten achterstand van Oranje. In eigen land werd er met 2-0 gewonnen van Montenegro. Mohammed Elyounoussi maakte de openingstreffer halverwege de eerste helft. Hier bleef het lang bij en Montenegro had in de tweede helft zelfs lang het betere van het spel. Het wist de kansen echter niet te benutten.

Elyounoussi wist de wedstrijd diep in blessuretijd te beslissen met de 2-0. Vlak daarvoor kreeg Montenegro-speler Marko Vesovic een rode kaart. Hij pakte twee gele kaarten binnen een aantal seconden.

Letland - Turkije 1-2
Turkije is in extremis ontsnapt aan puntenverlies op bezoek bij Letland. De Letten kwamen in de tweede helft onverwacht op voorsprong via een eigen doelpunt van Merih Demiral, maar een paar minuten later stond het alweer gelijk. Serdar Dursun zette Turkije weer op het goede spoor.

Het werd uiteindelijk een krankzinnige slotfase in Riga. Turkije kreeg in de slotseconden van de extra tijd een penalty. Yilmaz twijfelde niet en schoot Turkije alsnog naar de overwinning. Hierdoor blijven de Turken op vier punten achter Nederland.