Nieuws

Europese spelers spreken zich uit tegen FIFA-plannen over WK

Europese spelers spreken zich uit tegen FIFA-plannen over WK

15-02-2022 13:48 Laatste update: 13:59

De plannen van de FIFA voor een tweejaarlijks WK kunnen op weinig goedkeuring rekenen onder de profvoetballers. Uit een enquête georganiseerd door de FIFPro blijkt slechts dat 25 procent van de ondervraagden vóór het voorstel is.

De Wereldvoetbalbond is al geruimde tijd de mogelijkheid aan het onderzoeken om het WK voortaan om de twee jaar te organiseren, in plaats van om de vier jaar. De FIFA stelt dat hun plannen op de steun van actieve voetballers kunnen rekenen. De enquête van de internationale spelersvakbond wijst uit dat niets minder waar is.

Voor de totstandkoming van de resultaten werden duizend spelers ondervraagt afkomstig uit zeventig verschillende landen. Maar liefst 77 procent van de Europese deelnemers aan het onderzoek gaven aan tegen een tweejaarlijks WK te zijn. In Afrika waren de ondervraagden het meest uiteenlopend. Daar waren 50 procent van de ondervraagden tegen een vierjaarlijks WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!