Nieuws

Sowah reageert op Deadline Day-transfer: Het ging heel snel

Sowah reageert op Deadline Day-transfer: "Het ging heel snel"

15-02-2022 11:01 Laatste update: 13:14

Kamal Sowah moet AZ in het komende half jaar van de nodige doelpunten voorzien. De Club Brugge-huurling is blij met zijn overstap naar Nederland en ziet AZ als 'juiste optie' voor hem.

Nadat de Ghanees voor ruim negen miljoen euro overkwam van Leicester City naar de Belgische topclub wist hij nimmer de verwachtingen waar te maken. Uiteindelijk sloeg AZ toe op Deadline Day en haalde het Sowah op huurbasis naar Alkmaar. "Het ging heel snel", reageert de multifunctionele speler tegenover het Noordhollands Dagblad. "Ik wist íets van AZ, maar moest nog wel informatie inwinnen over de club. Mijn zaakwaarnemer en ik vonden AZ de juiste optie voor mij."

Sowah reageert lachend op de vraag wat zijn favoriete positie is. "Dat weet ik eigenlijk ook niet zo goed. Ik voel me heel comfortabel op de rechterflank, maar kan ook goed ’op tien’ spelen." Dat zijn avontuur in België tot nu toe op een mislukking is uitgedraaid wijt de 22-jarige technicus aan de 'hele goede aanvallers' die rondlopen bij Club Brugge. Bij de nummer twee van de Jupiler Pro League ligt hij nog tot medio 2025 vast. Zondag debuteerde Sowah voor AZ: hij verving Hakon Evjen na ruim een uur spelen, hij wist in het half uur dat hij speelde niet verder bij te dragen aan de 1-4 overwinning op Go Ahead Eagles. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!