Nieuws

Lang heeft 'schijt aan alles': 'Hij doet me denken aan een jonge Van Persie'

Lang heeft 'schijt aan alles': 'Hij doet me denken aan een jonge Van Persie'

11-10-2021 21:51

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hebben genoten van Noa Lang in de eerste helft van de wedstrijd tussen Nederland en Gibraltar. Vooral de houding van de Club Brugge-aanvaller is goed, zo stellen de analisten.

"In het eerste halfuur vond ik hem geweldig. Je hebt dit nodig tegen deze tegenstander", vertelt Van der Vaart aan tafel bij de NOS over de creativiteit van Lang. "Ik hou van zijn uitstraling, hij heeft schijt aan alles. Een spelverdeler aan de linkerkant, geweldig om naar te kijken. Het is tegen Gibraltar, maar ik kan hier van genieten."

Van Hooijdonk is het met zijn collega eens en gaat nog een stapje verder. Hij vergelijkt Lang met Robin van Persie. "Ik vind zijn hele presentatie… Hij doet mij denken aan Robin van Persie in zijn jongere jaren. Die was ook zó overtuigd van zijn eigen kwaliteiten." 

Van der Vaart hoopt echter dat er in de tweede helft een nóg scherper spelend Oranje op het veld komt in De Kuip. "Deze wedstrijd moet je minstens met 8-0 winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!