Nieuws

 Druijf ontmoet Vitesse: 'Ik heb inderdaad nooit een echte kans gehad bij AZ'

Druijf ontmoet Vitesse: 'Ik heb inderdaad nooit een echte kans gehad bij AZ'

15-02-2022 08:59 Laatste update: 13:04

Vitesse neemt het donderdagavond in de tussenronde van de Conference League op tegen het Oostenrijkse Rapid Wien. Bij de club speelt met Ferdy Druijf één Nederlander.

Druijf verliet in de winterse transferperiode AZ voor de topclub uit Oostenrijk. Hij moest het bij de Alkmaarders vooral doen met invalbeurten. Daarin maakte hij regelmatig een belangrijk doelpunt. 

"Weet je hoeveel mensen mij sindsdien supersub noemen? Dat zijn er heel veel", zegt Druijf tegen Soccernews. "Aan de ene kant is het fijn, omdat je ergens om gewaardeerd wordt. Mocht het helemaal niet meer werken, kan ik altijd nog verder als supersub. Maar als ik in vijftien minuten kan scoren, moet ik het toch ook in negentig minuten kunnen?" 

Hij vindt dat hij in Alkmaar geen echte kans heeft gehad. "Ik heb inderdaad nooit een echte kans gehad. Myron Boadu stond voor mij in de rangorde, een super groot talent. Maar ook op momenten dat hij geblesseerd was, stond er iemand anders in de spits. Dat was een lastige periode. Ik wilde veel spelen en niet alleen bij Jong AZ."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!