Nieuws

Eredivisie-goalies onder de loep: 'Bij elke fout is het nu al een k*tkeeper'

Eredivisie-goalies onder de loep: 'Bij elke fout is het nu al een k*tkeeper'

14-02-2022 18:53

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen stoort zich aan de tendens die ontstaat nu er de voorbije weken steeds meer keepersblunders gemaakt worden in de Eredivisie. Afgelopen zondag ging de 26-jarige sluitpost zelf de fout in, maar hij was niet de eerste.

De Waalwijkers kregen Feyenoord op bezoek en verloren met 0-2. Vaessen mocht zich de openingstreffer van Orkun Kökcü aanrekenen. Behalve Vaessen gingen ook Kostas Lamprou (PEC Zwolle), Jeroen Houwen (Vitesse) en Peter Vindahl de fout in. Je ziet dat heel veel mensen er bovenop zitten. De media, de mensen in het stadion. Als ik gisteren (zaterdag, red.) Lamprou zie bij PEC Zwolle: die heeft het vorig jaar bij RKC uitstekend gedaan", vertelt Vaessen tegenover het Brabants Dagblad.

Hoewel de doelman erg genoeg baalt van zijn eigen fout, toont hij zijn medeleven voor zijn collega-keepers. "Het doet me ook pijn als ik andere keepers in de fout zie gaan, want ik weet hoe het voelt. Als een spits een kans mist, zegt niemand wat. Als een keeper fout zit, is het tegenwoordig al een k*tkeeper. Een paar weken geleden was Justin Bijlow dat ook. Vandaag (zondag, red.) pakt hij geweldige ballen voor Feyenoord."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!