Nieuws

Voetbalnomade adviseert: 'Neem risico's en hark zoveel mogelijk bij elkaar'

Voetbalnomade adviseert: 'Neem risico's en hark zoveel mogelijk bij elkaar'

13-02-2022 13:49 Laatste update: 15:14

Arsenio Valpoort leidt een nomadenbestaan als voetballer. In een interview met Voetbal International is de aanvaller openhartig over zijn belangrijkste drijfveer als profvoetballer: geld.

Valpoort zal niet bij elke Nederlandse voetbalfan een belletje doen rinkelen. In de afgelopen jaren versleet hij clubs uit Cyprus, Albanië, Indonesië, Israël, Zuid-Korea en Hongarije. Momenteel is de linksbuiten actief voor Persebaya Surabaya in Indonesië. "Uiteindelijk voetbal ik om er wat aan over te houden. Ik weet dat ik een aardig balletje kan trappen", vertelt de openhartige Valpoort aan het weekblad.

De keuze om de wereld rond te reizen in de zoektocht naar (financieel) geluk is een bewuste voor de voormalig jeugdinternational van Oranje. "Met mijn kwaliteiten zijn er andere plekken op de wereld waar mensen me op handen dragen en ik er financieel een stuk beter van word." Dat hij uit het zicht van de Nederlandse voetbalvolgers verdwijnt, interesseert hem niet zoveel. "Over dertig jaar zijn er uiteindelijk ongeveer tien spelers van onze generatie die écht worden herinnerd. Die andere honderdduizend spelers worden vergeten."

Als kind droomde Valpoort van een grote carrière bij Europese clubs. Nu kijkt hij niet geheel ontevreden terug. "Op een gegeven moment ben ik eerlijk naar mezelf geweest: Hoeveel kwaliteit heb ik daadwerkelijk? Daarom zou ik andere voetballers van mijn niveau adviseren: stap uit je comfortzone, durf risico’s te nemen en probeer financieel zoveel mogelijk bij elkaar te harken", aldus de linkspoot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!