Nieuws

Coutinho blij dankzij samenwerking met Gerrard: 'Ik heb de Premier League gemist'

Coutinho blij dankzij samenwerking met Gerrard: 'Ik heb de Premier League gemist'

13-02-2022 13:11 Laatste update: 14:16

Philippe Coutinho verkeert sinds zijn overstap naar Aston Villa in blakende vorm. De spelmaker scoort erop los en strooit met assists, ook bij de nationale ploeg van Brazilië viel hij onlangs op met sterk spel. De aanvallende middenvelder is blij met zijn terugkeer naar de Premier League en hoefde niet lang na denken toen The Villans zich melden voor hem.

Coutinho is direct uitgegroeid tot belangrijke basisspeler onder manager Steven Gerrard. "We hebben veel gepraat voordat ik kwam", vertelt de Braziliaanse dribbelaar aan Sky Sports. "Onder meer over de ambities van de club en de fans hier."

Bij Barcelona kwam Coutinho nooit volledig tot wasdom en verpieterde hij ook onder trainer Xavi Hernández op de bank. "Ik heb de Premier League ontzettend gemist, net als de mensen. Ze behandelen me hier altijd goed. Ik heb heel snel besloten om naar Aston Villa te gaan en ik ben heel blij met die keuze", vervolgt de spelmaker.

Onlangs was Gerrard lyrisch over zijn aanwinst. "Als je er niet van houdt om naar Coutinho te kijken, moet je maar stoppen met kijken naar voetbal", zei hij. "Het is bijzonder om dat te horen van je baas en zoveel vertrouwen te krijgen. Het is aan mij om zijn vertrouwen in mij terug te betalen op het veld", besluit een enigszins verlegen Coutinho.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!