Nieuws

Peperdure Sowah kan zijn debuut maken voor AZ, Oratmangoen ontbreekt bij Cambuur

Peperdure Sowah kan zijn debuut maken voor AZ, Oratmangoen ontbreekt bij Cambuur

13-02-2022 11:53

Net zoals het duel tussen Sparta en Willem II, trappen ook Go Ahead Eagles en AZ om 12.15 uur af in de Eredivisie. Kowet staat slechts drie punten boven de gevreesde zestiende plaats. Kamal Sowah kan zijn debuut maken voor de Alkmaarders. 

Mats Deijl staat centraal achterin geposteerd door trainer Kees van Wonderen. Ragnar Oratmangoen ontbreekt in de selectie van de oefenmeester. Volgens de club is de aanvallende middenvelder 'niet wedstrijdfit'.

Bij AZ staan de vertrouwde elf namen aan de aftrap in Deventer. De eerdere ontmoeting tussen beide teams wonnen de Noord-Hollanders met speels gemak. Onder meer dankzij een dubbelslag van Jesper Karlsson werd Go Ahead met 5-0 naar de slachtbank geleid.

Voor Sowah is het een bijzondere dag: de Club Brugge-huurling debuteert in de selectie, maar staat nog niet in de basis. De Belgische topclub betaalde een half jaar geleden nog negen miljoen euro aan Leicester City voor de middenvelder. Bij Blauw-zwart wist hij echter geen potten te breken. Mogelijk biedt een huurperiode bij AZ uitkomst. 

+

De opstellingen:

 Go Ahead Eagles: Noppert; Deijl, Idzes, Kramer, Kuipers; Rommens, Martina, Brouwers; Córdoba, Botos, Lidberg

 AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, Clasie, De Wit; Evjen, Pavlidis, Karlsson

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!