Nieuws

'United denkt aan vier namen om komende zomer de aanval te versterken'

'United denkt aan vier namen om komende zomer de aanval te versterken'

13-02-2022 10:26 Laatste update: 10:42

Manchester United staat op het punt de vijfde plek kwijt te raken in de Premier League en heeft de afgelopen weken moeite het net van de tegenstander te vinden. Met het verwachte vertrek van Edinson Cavani en de vormdip van de gehele United-aanval zijn The Red Devils op zoek naar versterkingen. 

De Daily Mail meldt dat United is uitgekomen op een shortlist van vier namen. De club uit Manchester is vooral geïnteresseerd in de diensten van Alexander Isak. De Zweedse aanvaller maakte in 2019 indruk bij Willem II die hem huurde van Borussia Dortmund. Door zijn goede spel in Nederland verdiende Isak een transfer naar Real Sociedad waar hij het merendeel van de wedstrijden in de basis staat. Dit seizoen kwam Isak in negentien wedstrijden tot vier doelpunten en één assist in de Spaanse competitie. In de Europa League scoorde de spits drie keer in vijf wedstrijden. Naar verluidt is Arsenal ook geïnteresseerd in de Zweed. Vorig jaar verlengde Isak zijn contract in Spanje tot 2026.

Patrik Schick is de tweede naam op het lijstje. De spits van Bayer Leverkusen scoorde voor Tsjechië nog het doelpunt van het toernooi op het afgelopen Europees Kampioenschap door de bal vanaf de middenlijn binnen te schieten. Schick maakt een geweldige indruk in de Bundesliga: in negentien wedstrijden scoorde de Tsjech negentien keer en leverde hij drie assists. Zijn contract in Duitsland loopt door tot medio 2025.

De laatste twee namen op de lijst zijn die van Lautaro Martinez en Erling Braut Haaland. Martinez kwam in 2018 naar Internazionale en verlengde onlangs zijn contract bij de Nerazzurri tot 2026De Argentijnse aanvaller scoorde dit seizoen elf keer in 22 wedstrijden voor de Italiaanse koploper. Erling Braut Haaland maakt de lijst af, maar de kans lijkt zeer klein dat Haaland het pad naar Engeland bewandelt. Real Madrid lijkt de beste papieren te hebben om het Noorse wondertalent vast te leggen, al zegt Haaland zelf ook best een extra seizoen bij Borussia Dortmund te blijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!