Opstellingen

Van Gaal maakt Oranje-XI bekend: twee wijzigingen ten opzichte van Letland-uit

Van Gaal maakt Oranje-XI bekend: twee wijzigingen ten opzichte van Letland-uit

11-10-2021 20:04

In navolging van de 0-1 overwinning op bezoek bij Letland afgelopen vrijdag, gaat Oranje maandagavond de jacht op de volgende drie punten vervolgen. Dat doet het met twee nieuwe namen ten opzichte van vorige week: Noa Lang en Georginio Wijnaldum staan in de basis.

Lang vervangt de geblesseerd afgehaakte Cody Gakpo, die inmiddels terug is bij PSV. De aanvaller moest tegen Letland het veld verlaten met een hersenschudding. Arnaut Danjuma, die de afgelopen weken indruk maakt bij zijn nieuwe ploeg Villarreal, werd opgeroepen als zijn vervanger. Hij start op de bank. Lang neemt de plaats van Gakpo over en gaat zijn basisdebuut maken in Oranje.

Wijnaldum verwijst Feyenoorder Guus Til naar de bank. De Paris Saint-Germain-middenvelder was er tegen Letland niet bij vanwege een schorsing. Voor Marten de Roon, Nathan Aké en Joël Drommel is er geen plek weggelegd in de wedstrijdselectie, zij zitten op de tribune.

Volledige XI van Oranje:
Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Frenkie de Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Lang.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!