Nieuws

'Grootste fout van PSV was om Unnerstall weg te sturen'

'Grootste fout van PSV was om Unnerstall weg te sturen'

13-02-2022 09:12 Laatste update: 11:09

PSV heeft een grote fout gemaakt met het wegsturen van Lars Unnerstall. Dat stelt Eric Meijers in een item van VI Vandaag. De oud-trainer van onder meer Achilles '29 en Spakenburg ziet dat PSV kampt met een keepersprobleem en denkt dat Unnerstall niet zou misstaan.

"Unnerstall werd verweten dat hij niet kan meevoetballen, maar in mijn optiek gaat het erom dat een keeper ballen tegenhoudt", begint de 59-jarige oefenmeester. Meijers is niet onder de indruk van de huidige doelmannen in Eindhoven. "En dan neemt PSV Drommel, en die kan iets moeilijker ballen tegenhouden. Hij kan misschien iets beter voetballen, maar laat nu zien dat hij het PSV-niveau gewoon nog niet heeft."

"Van Mvogo wisten we al dat hij bloopers maakte. Dat was vorig jaar al het geval, en daar is hij nu ook weer mee doorgegaan. PSV heeft op dit moment gewoon geen goede keeper", vervolgt de Nijmegenaar. Schmidt kan ook niet rekenen op steun voor zijn keeperswissel voorafgaand aan het bekerduel met NAC Breda. "Dat vond ik een rare zet. Met keepers moet je nooit liggen klooien, dat is mijn ervaring in dertig jaar trainerschap. En als je gaat beginnen met het wisselen van keepers, dan is dat het begin van het einde", besluit Meijers. Zelf heeft Meijers ook problemen gehad met de keeperspositie: in 2017 werd een filmpje populair waarin de trainer het zat was en zijn sluitpost voor 'kutkeeper' uitmaakte.

PSV speelde zaterdagavond de sterren van de hemel door Vitesse met 0-5 te overrompelen. Schmidt heeft echter nog geen oplossing gevonden voor het teleurstellende optreden van zijn sluitposten. Momenteel geniet Drommel de voorkeur. PSV speelt op donderdag de eerste ontmoeting van het tweeluik tegen Maccabi Tel Aviv in de Conference League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!