Nieuws

Halve finales KNVB Beker bekend: AZ ontvangt Ajax, PSV reist af naar Deventer

Halve finales KNVB Beker bekend: AZ ontvangt Ajax, PSV reist af naar Deventer

12-02-2022 22:44

Zaterdagavond zijn de lotingen verricht voor de halve finales van de KNVB Beker. Ajax wordt ontvangen door AZ, terwijl Go Ahead Eagles bezoek krijgt van PSV. 

Eerder werd al geloot wie er uit en thuis zouden spelen. Ajax en PSV kwamen als uitploegen uit de koker en wisten al dat zij niet thuis zouden spelen. AZ zal Ajax ontvangen in het AFAS Stadion. De Alkmaarders wonnen eerder in de week van RKC Waalwijk en zullen hopen op een stunt tegen de huidige koploper van de Eredivisie. Het zou niet voor het eerst zijn dit seizoen: de Alkmaarders wonnen na een sterk optreden met 0-2 in de Johan Cruijff Arena. 

PSV won zaterdagavond overtuigend met 0-5 van Vitesse en zal voor de halve finales afreizen naar Deventer. De ploeg van Roger Schmidt maakte tegen de Arnhemmers een gretige indruk en ging goed met de aangeboden kansen om. Als Eran Zahavi en Noni Madueke in eenzelfde vorm verkeren als tegen Vitesse, gaat de thuisploeg het nog lastig krijgen tegen de Eindhovenaren. Go Ahead won op donderdagavond op bezoek bij NEC en werd eerder in het seizoen door Roger Schmidt bestempeld als de beste ploeg waar PSV dit seizoen tegen speelde.

Wanneer de halve finales precies worden gespeeld is nog onduidelijk. De affiches worden in ieder geval op 1, 2 of 3 maart gespeeld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!