Achilles wint voor het eerst in bijna 1000 (!) dagen: 'Het Pothuizen-effect'

Achilles wint voor het eerst in bijna 1000 (!) dagen: 'Het Pothuizen-effect'

De Groesbeekse amateurclub Achilles '29 heeft de afgelopen jaren de ene na de andere klap in ontvangst moeten nemen, maar kon zaterdag eindelijk weer eens kunnen juichen. Oud-prof Patrick Pothuizen werd deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen trainer Ruud Kaiser en loodste de Groesbekers naar hun eerste overwinning in bijna duizend dagen tijd.

Achilles degradeerde in 2017 uit het profvoetbal en zakte via de Tweede Divisie en de Derde Divisie verder af naar de hoofdklasse. Daar speelt de club anno 2021 nog steeds, doordat de vorige twee amateurseizoenen niet zijn afgemaakt in verband met de coronapandemie. Dit seizoen is de gevallen profclub aan het opkrabbelen. Begin september werd het eerste punt in bijna twee jaar tijd gepakt, zaterdag boekte Achilles zelfs een overwinning op SC Feyenoord. Dit was op 6 april 2019, in het Derde Divisie-seizoen, voor het laatst gelukt in de wedstrijd tegen Eemdijk.

Matchwinner Gianluca Maria gaf Pothuizen na afloop de credits. "Ja, dit mag je wel het Patrick Pothuizen-effect noemen. Hij heeft ons er doorheen gesleept vandaag", wordt hij geciteerd door de Gelderlander. De oud-speler van onder meer PSV, FC Eindhoven, MVV en RKC Waalwijk begrijpt wel dat Kaiser door het bestuur aan de kant is geschoven. "Patrick zit er korter op en is wat feller dan Ruud. Er moest iets veranderen. Of dat nou het opzijzetten van de trainer, of het wegsturen van spelers is."

Potje zelf bleek ook tevreden met wat hij tijdens zijn debuut voor elkaar heeft gekregen. "Ik trof een teleurgestelde groep aan. Er zat niks in", aldus de markante oud-verdediger van onder meer Vitesse, FC Twente en NEC. "Ik heb geprobeerd te stimuleren dat we vertrouwen moeten hebben. Ik heb veel individueel met spelers gesproken en gezegd dat als ze hogerop willen spelen, ze wél gas moeten geven. Dat hebben ze nu gedaan en dan kan je dit met elkaar bereiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie