Eén Gibraltar-supporter in De Kuip: 'PSG heeft al zoveel fans, dit is leuker'

Eén Gibraltar-supporter in De Kuip: 'PSG heeft al zoveel fans, dit is leuker'

11 oktober - 18:44
Nederland 0 Reacties

Adrien Debargue zal maandagavond flink in de minderheid zijn in De Kuip. Gibraltar neemt officieel geen supporters en journalisten mee naar de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal, maar de 28-jarige Fransman is zijn favoriete voetballand achterna gereisd.

Debargue heeft een zwak voor de voetbaldwerg en bezoekt regelmatig interlands, waar hij in het weblog GibFooty verslag van doet. "Ik ben een groot voetbalfan en heb met mijn ouders vijf jaar op Gibraltar gewoond. In die periode ben ik het voetbal daar heel erg gaan volgen. Het is een soort toewijding geworden", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Maandagavond speelt de nummer 197 van de FIFA-ranking voor het eerst een wedstrijd op Nederlandse bodem, onder toeziend oog van Debargue. "Ik wilde altijd al een keer naar De Kuip, een prachtig stadion."

De Parijzenaar gaat wel eens bij het sterrenensemble van Paris Saint-Germain kijken, "Maar die club heeft al zoveel fans. Bij wedstrijden in Gibraltar komen 500 mensen kijken, dat vind ik leuker." Dat hij zijn team vaker ziet verliezen dan winnen, is voor hem geen probleem. "We hebben geen hoge verwachtingen, dat helpt. Als we het bij een 3-0 of 4-0 nederlaag houden, zou dat fantastisch zijn. En het gaat erom dat je geniet van het moment: het zijn mooie reizen in mooie steden en stadions."

De nummers één en zes in WK-kwalificatiepoule G trappen maandag om 20.45 uur af in Rotterdam. De 'heenwedstrijd' van eind maart leverde een 0-7 overwinning op voor Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie