Nijmegen leeft toe naar NEC-Vitesse: acht (!) zondagclubs spelen op de zaterdag

Nijmegen leeft toe naar NEC-Vitesse: acht (!) zondagclubs spelen op de zaterdag

11 oktober - 18:28
Eredivisie 0 Reacties

Voetbalminnend Gelderland telt de dagen af voor de langverwachte derby tegen NEC en Vitesse, die zondag van start gaat. Ook de zondagamateurs uit de regio Nijmegen hoeven niets de missen van de eerste Gelderse clash in vier jaar tijd.

OSC uit Oosterhout – getraind door Jeffrey Leiwakabessy, jarenlang de vaste linksback van NEC – speelt zijn wedstrijden normaal gesproken op zondag, maar zal tegenstander DIOSA éénmalig op zaterdag ontvangen. De vierdeklasser plakt er bovendien een feestavond in de kantine aan vast. De Gelderlander weet dat er nóg zeven zondagclubs uit Nijmegen en omstreken zijn, die hun wedstrijd voor één keer naar de zaterdagavond hebben verplaatst.

NEC promoveerde afgelopen zomer naar de Eredivisie en speelt zondag voor het eerst sinds 2 april 2017 tegen de aartsrivaal uit Arnhem. De nummers tien en acht in de Eredivisie trappen zondag om 14.30 uur af in de Nijmeegse Goffert. De 'voorbereidingen' zijn al vroeg begonnen: supporters van beide clubs hebben over en weer slachtafval gedumpt. De Vitesse-aanhang deed dat echter bij de gedenkplek van een overleden NEC-fan, tot afgrijzen van Vitesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie