Nieuws

Must-see: Porto - Sporting compleet ontspoort, Pepe op dreef, vier rode kaarten

Must-see: Porto - Sporting compleet ontspoort, Pepe op dreef, vier rode kaarten

12-02-2022 10:54 Laatste update: 15:51

Het Portugese topaffiche tussen FC Porto en Sporting Portugal is vrijdag helemaal uit de hand gelopen. De rode kaarten volgden elkaar in razend tempo op.

Porto-verdediger Pepe speelde een hoofdrol in een ruzie die bijna tien minuten duurde en voor vier rode kaarten zorgde. Na een corner van FC Porto schoot João Palhinha de bal tijdig weg voordat Pepe eventueel de 3-2 kon binnenkoppen. De veteraan van os Dragões beweerde aan het hoofd geraakt te zijn.

Wat daarop volgde was niet heel fraai te noemen. Spelers en stafleden van FC Porto en Sporting kregen het met elkaar aan de stok. De voorzitter van Sporting, Frederico Varandas, gaf zijn collega Pinto da Costa na afloop de schuld. “Dit is het gevolg van veertig jaar Da Costa bij FC Porto. Voor mij is het een perfecte weerspiegeling van het Portugese voetbal in de voorbije veertig jaar. Een tijdperk met Pinto da Costa als voorzitter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!