Wedstrijdverslag

Antwerp verstevigt tweede plek: enige doelpunt valt in de slotfase

Antwerp verstevigt tweede plek: enige doelpunt valt in de slotfase

11-02-2022 22:45 Laatste update: 22:55

Royal Antwerp FC heeft goede zaken gedaan in het uitduel met RFC Seraing. De nummer twee van de Jupiler Pro League ging niet goed met de kansen om, maar mocht ondanks een rode kaart toch de drie punten mee terug nemen naar Antwerpen: 0-1. 

In de uitwedstrijd tegen Seraing had Antwerp genoeg kansen, maar wilde de bal er niet in. Na ruim een uur spelen stond de teller nog op nul en moest tot overmaat van ramp Mbwana Samatta met een rode kaart vertrekken. De tien van The Great Old blameerden zich nog bijna tegen de voorlaatste van de Belgische competitie, maar Guillaume Dietsch redde de uitploeg in de dying seconds met de 0-1.

Door de overwinning ziet Antwerp de achterstand op koploper Union Sint-Gillis, waar Nederlander Bart Nieuwkoop actief is, tijdelijk teruglopen naar zeven punten. Wel heeft de ploeg uit Antwerpen een wedstrijd meer gespeeld. Seraing blijft zeventiende staan, al is de voorsprong op hekkensluiter Beerschot wel tien punten. Het grote verschil tussen koploper Union en Antwerp is (nog) niet doorslaggevend: in België worden er twee halve competities gespeeld en besluit de top zes middels play-offs wie de landskampioen van België wordt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!