Nieuws

Van Wolfswinkel kent sterke periode: 'Op gegeven moment geen factor geluk meer'

Van Wolfswinkel kent sterke periode: 'Op gegeven moment geen factor geluk meer'

11-02-2022 21:16

Ricky van Wolfswinkel is bezig aan een goed seizoen bij FC Twente. De inmiddels 33-jarige spits is sterk teruggekomen van een knieblessure en wist dit seizoen al elf keer te scoren in de Eredivisie

In De Oosttribune wordt de spits positief beoordeeld: "Ricky is on fire", zegt RTV Oost-verslaggever en clubwatcher Tijmen van Wissing. "Die heeft toch een mindere periode gehad. Maar als hij op dit moment in het strafschopgebied komt, dan maakt hij ze wel. Je zag het ook tegen Vitesse. Iedereen is met hem bezig in de zestien meter."

Van Wolfswinkel wist twee keer te scoren tegen Vitesse. "Hij is een stuk frisser dan een paar maanden geleden. Toen moest hij er een paar keer eerder van af vanwege zijn knie, maar nu speelt hij alles voluit. Bij de 3-0 tegen Vitesse had hij ook wat geluk, maar het overkomt wel hem iedere keer. Dat is op een gegeven moment ook geen factor geluk meer", besluit Van Wissing. 

De ervaren spits kwam in 2021 over van FC Basel. De Nederlander kwam uit voor andere FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich en Real Betis. In 2019 werd Van Wolfswinkel nog geopereerd vanwege een hersenaandoening. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!