Interview

Scherpen volgt keeperssoap bij Ajax: 'Als ik was gebleven, zou ik worden verhuurd'

Scherpen volgt keeperssoap bij Ajax: 'Als ik was gebleven, zou ik worden verhuurd'

11-10-2021 16:09

Kjell Scherpen heeft geen spijt van zijn vertrek bij Ajax. De doelman, die afgelopen zomer naar Brighton & Hove Albion vertrok, had onder de Amsterdamse lat kunnen staan nu Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen moet missen.

De ervaren doelman heeft een blessure en moet daaraan geopereerd worden, waardoor hij voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld is. Als Scherpen had besloten om in Amsterdam te blijven, had hij wellicht kunnen keepen. “Ik weet niet of dat zo is, want als ik bij Ajax was gebleven gingen we kijken voor een verhuurperiode”, zegt hij tegenover ESPN.

De gedachte dat hij eerste keeper had kunnen zijn, zit de Drent dus niet dwars. “Ik was waarschijnlijk bij een andere club geweest als ik nu nog onder contract had gestaan bij Ajax, dus dat is ook weer een andere situatie. Ik volg het wel nog allemaal bij Ajax en voor Maarten is dit zeer spijtig. Of ik goed op mijn plek zit? Ja, ze noemen me ‘Big Man’, een goede bijnaam.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!