Opinie

'Als Solskjaer zegt dat Van de Beek nog toekomst heeft, liegt hij schaamteloos'

'Als Solskjaer zegt dat Van de Beek nog toekomst heeft, liegt hij schaamteloos'

11-10-2021 15:46

Paul Ince heeft het opgenomen voor Donny van de Beek. De voormalig speler van Manchester United vindt dat Ole Gunnar Solskjaer, de Noorse manager van United, de grote schuldige is.

In de zomer van 2020 legde United ongeveer veertig miljoen euro neer voor Van de Beek. Tot dusver is de Nijkerkervener echter slechts wisselspeler. “Als je een topper van Ajax overneemt, vraagt hij als eerste of hij gaat spelen en waar”, legt Ince uit in The Kelly and Wrighty Show. “Als manager kun je dan twee dingen doen: de waarheid vertellen of liegen. Als ik kijk naar de afgelopen anderhalf jaar, dan heeft Solskjaer gelogen tegen Donny.”

De 53-voudig international van Engeland, die tijdens zijn actieve loopbaan meer dan 200 officiële wedstrijden voor United speelde, vindt dat Van de Beek niet minder presteert dan zijn concurrenten op het middenveld. “Er zit nu voor bijna veertig miljoen euro op de bank en je kan me niet vertellen dat Fred en Scott McTominay het elke week laten zien. Zelfs Paul Pogba doet dat niet. Ik zou razend zijn als ik Donny was.”

Ince adviseert Van de Beek om in januari definitief vertrekken uit Manchester. “Hij is altijd professioneel geweest en doet alles precies zoals het zou moeten. Als Ole echt zegt dat hij nog in zijn plannen voorkomt, dan is hij schaamteloos aan het liegen. Van de Beek moet in het belang van zijn eigen loopbaan in januari vertrekken bij Manchester United.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!